Jaktkläder inför höstens jakt

Redan förra året under älgjakten så började mitt jaktställ ge sig. Jackan är utsliten i ärmsluten och byxorna har gått sönder i grenen. Jag tänkte då att jag direkt skulle köpa nya jaktkläder, men eftersom det var pandemi ville jag vänta tills jag kunde köpa mina jaktkläder direkt i en butik

Tji fick jag, pandemin bara fortsatte och nu när det verkligen är hög tid har smittan börjat öka igen. Jag får väl beställa jaktkläderna på nätet istället. Även om det är svårt att veta exakt hur passformen är så har jag ett par favoritställen som jag handlat från förut. Därför vet jag ungefär hur storlekarna är och vad jag kan förvänta mig. Dessutom har de ett stort utbud av jaktkläder.

Det här med jakt och jaktutrustning

Jag blev biten av jakt redan från första början när jag som 15-åring följde med farsan och farfar ut på jakt. Jag tog jägarexamen och skaffade mitt första gevär som 18-åring. Då tänkte jag att jag inte skulle bli som farsan som alltid ska ha den senaste utrustningen och alla möjliga tillbehör som inte alls är nödvändiga.

Tyvärr hamnade jag snart i det träsket också. Kläder köper jag inte så ofta eftersom man inte gärna vill byta när man hittat plagg som är praktiska och bekväma. Däremot vill jag byta gevär då och då. Och sen är det massa andra saker som jag köper fast det inte alls är nödvändigt. Knivar till exempel. Där har jag en hel drös, fast det oftast är samma som åker med ut i skogen. Att kolla in nya kikarsikten och nya vapenfodral är också kul, men oftast blir det bara en koll och inte något inköp.

Praktiska jaktkläder

Jag gillar bäst praktiska jaktkläder som är tunna och vattentäta men inte väger så mycket. Tycker det blir lite löjligt när jaktkompisarna köper tunga och dyra jaktställ i vadmal och tycker det är bättre. Även andra detaljer i utrustningen som läderhängslen, hopfällbar läderpall och skinnryggsäck går bort. Mycket bättre med ett textilbälte, en ryggsäcksstol och en vanlig ryggsäck.

Kommentarer är stängda.