Snygga smycken för nödsituationer

Den senaste tiden har jag fastnat lite extra mycket för att göra överlevnadsarmband. Jag har ju ett stort intresse i att göra egentillverkade smycken och har genom åren testat att göra både det ena och det andra, med vackra pärlor och berlocker. Men för ett tag sedan fick jag syn på en tjej som bar ett så kallat överlevnadsarmband och tanken slog mig att det är en av de få saker jag ännu inte testat att tillverka själv.

Paracord – superstark tråd med många finesser

Sagt och gjort, jag klickade genast hem paracord som metervara och i alla möjliga olika färger. Paracord, eller fallskärmslina som man också kan kalla det är ju en superstark tråd med många finesser. Själva tråden innehåller nämligen små mindre linor som täcks av ett yttre hölje och kan därför användas till mycket bra om man skulle exempelvis leva ute i naturen. Kompletterar man paracorden med ett snyggt haklås blir det riktigt fint att bära runt armen. Själv fastnade jag lite extra för ett haklås format som ett ankare och tänker att mina nästa armband får följa ett marint tema.

Paracord glow in the dark

När jag surfade runt på nätet hittade jag inte bara paracord som metervara och häftiga haklås, jag hittade även paracordlina som lyser i mörkret. Dessa glow in the dark linor behövs vara i ljus en liten stund för att dom skall kunna lysa, men hur häftigt låter inte det! Kul att kunna tillverka smycken som skulle komma till nytta i en nödsituation, lyser i mörkret och som också är väldigt snygga att bära.

 

Till er som själva vill testa att göra dessa överlevnadsarmband kan jag rekommendera att följa olika guider som man lätt hittar på internet. När det kommer till att beställa hem material brukar man räkna med att det krävs ca 2 – 3 meter paracordlina till att tillverka ett överlevnadsarmband. Lycka till!